Skip to content

Viden om livet med DEPRESSION


til undervisere
Her på siden ser du præsentationen af undervisningsmaterialet til de 7 forskellige temaer. 

Hvis du vil vide mere om tankerne bag dette undervisningsforløb, s
å gå til siden Generel information til undervisere.


TEMA 1

HVAD ER DEPRESSION?

Depression defineres typisk ud fra et klinisk perspektiv, men disse diagnoser synes at glemme et vigtigt aspekt, nemlig hvordan personer som lever med depression, oplever det.

HVAD ER DEPRESSION?

VIS TEMA

TEMA 2

Hvornår er man deprimeret?

Hvad taler vi om, når vi taler om en depression? Kan man have en depression, uden at have en diagnose? Er det en sygdom eller en lidelse, og hvor ked af det skal man være, før det bliver en sygdom?

Hvornår er man deprimeret?

VIS TEMA

TEMA 3

HVORFOR BLIVER MAN DEPRIMERET?

Depression kendetegnes typisk ved at det er en lidelse, der kan ramme os alle, men at årsagerne til at vi får depression kan være meget forskellige og en kombination af mange forskellige faktorer.

Hvorfor bliver man deprimeret?

VIS TEMA

TEMA 4

FORSKELLIGE VINKLER PÅ DEPRESSION​​

Depression er komplekst, og alt efter hvem man taler med, vil der være et hav af forskellige meninger om og definitioner på depression. Hver faglig disciplin har deres egne måder at anskue depression på.

FORSKELLIGE VINKLER PÅ DEPRESSION​​

VIS TEMA

TEMA 5

SKYLD, SKAM OG IDENTITET

Selvbebrejdelse er et grundlæggende symptom i depression. Personer med depression føler at de ikke lever op til de forventninger, de har til sig selv, og andre har til dem.

SKYLD, SKAM OG IDENTITET

VIS TEMA

TEMA 6

SOCIALE RELATIONER OG DEPRESSION

Det er svært for en person med depression at leve op til de sociale forventninger. Men for personen med depression er relationerne af stor betydning, og for mange er de afgørende for få en bedre tilværelse.

SOCIALE RELATIONER OG DEPRESSION

VIS TEMA

TEMA 7

HVAD ER NORMALT?

Det kan være svært at skelne mellem en person der er deprimeret og en person, der er meget ked af det, sørger eller er gået ned med stress . Så hvad er 'normalt' og hvad er depression'?

HVAD ER NORMALT?

VIS TEMA